Martijn Harmans

Printversie

 
 

Martijn Harmans

Harmans (Harry) Martijn komt voor in het parenteel: Martijn, Kok, Borcheld en Klasens

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Harmans (Harry) MARTIJN, van beroep IC verpleegkundige in het AMC te Amsterdam, geboren op zondag 1 november 1959 te Beverwijk, overleden op donderdag 10 december 2009 te IJmuiden op 50 jarige leeftijd. Harry is door een collega en zijn zwager Peter Perger op vrijdag 11 december dood op de bank gevonden, is waarschijnlijk aan een hartstilstand overleden, gecremeerd op woensdag 16 december 2009 te Driehuis, crematorium "Westerveld" om 12.00 uur.
Zoon van Albert MARTIJN en Johanna BORCHELD, van beroep dienstbode, later zonder beroep.

Harry Martijn heeft de opleiding tot ziekenverzorgende gevolgd in het verpleeghuis Velserduin in Driehuis, daarna de A-opleiding (verpleegkundige) in het voormalig Zeeweg Ziekenhuis in IJmuiden.
De opleiding tot Intensive Care-verpleegkundige heeft hij gevolgd in het AMC te Amsterdam. Harry heeft daar gewerkt tot aan zijn overlijden.

In het Zeeweg Ziekenhuis heeft Harry voor iedereen die af wilde vallen een contract opgesteld. Zie verslag Weddenschap, geschreven door Hilda Mattiesing. Dit verslag heeft gestaan in het Zeeduiveltje, dit was het maandblad voor het personeel van het Zeeweg Ziekenhuis.

Harmans (Harry) Martijn heeft gewoond:
Belgiëlaan 57
Beverwijk

Belgielaan_1.jpg Belgielaan_2.jpg

Meerstraat 36B
Beverwijk

Meerstraat_1.jpg Meerstraat_2.jpg

Grahamstraat 159
IJmuiden

Grahamstraat_159.jpg 
Rouwkaart en rouwadvertentie Harry Martijn

RouwadvMartijnHarry.jpg 

 

 

 


 

 

Rouwkaart/rouwadvertentie
Harmans (Harry) Martijn 

Rouwadvertentie
Harmans (Harry) Martijn 

Foto's genomen in Driehuis, crematorium "Westerveld"

MartijnHarry_Westerveld_1.jpg MartijnHarry_Westerveld_2.jpg

In Memoriam van collega's AMC

Harry Martijn

1959 - 2009

De Intensive Care werd op 11 december overvallen door het bericht dat onze collega Harry Martijn plotseling was overleden. Harry had zich op 10 december ziek gemeld en werd die dag nog teruggebeld. De telefoon werd echter niet opgenomen. Op 11 december hebben wij contact gezocht met zijn familie, waarna bleek dat Harry was overleden.
Harry werd in zijn stoel voor de televisie, die nog aanstond, gevonden. Op dat moment worden je gedachten beheerst door vragen als: Wat is er gebeurd? Wat heeft hij meegemaakt? Waarom heeft hij geen dokter gebeld? Het zijn vragen waar nooit een antwoord op komt. Als wij aan Harry denken, zien we hem zitten op zijn vaste plek. Hij had die verworven binnen team 3. In het team voelde hij zich goed en gerespecteerd. Harry was een rustige man die het liefst op de achtergrond stond, maar onverwacht een humoristische opmerking kon plaatsen waar iedereen van genoot, inclusief hijzelf.
Zijn roots lagen in IJmuiden en als er iets te vieren viel, nam Harry een visschotel mee. Harry heeft achttien jaar bij ons gewerkt als Intensive Care-verpleegkundige en deed zijn werk met veel plezier. Hij laat ons een leegte achter.
Wij als team zullen Harry missen en regelmatig aan hem terugdenken.
Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met het verlies van Harry, die veel te vroeg uit ons midden is weggehaald.

Alle collega's van de Intensive Care

AMC_inMemoriumHarry.jpg

In Memoriam van collega's AMC

Last edited: May 27, 2013, 17:03

Go To Top