Zijst van Silvester & Bunn Ann

Printversie

 
 

Zijst van Silvester & Bunn Ann

Silvester van Zijst en Ann Bunn komen voor in het parenteel: van Zijst 

Bunn_ZijstvanAnn.jpg

Bunn_ZijstvanAnn_1.jpg

 Ann Bunn 

 Ann Bunn

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Silvester van ZIJST, van beroep arbeider/sierstucadoor, geboren op donderdag 17 juli 1862 om 02.00 uur te Baarn. Van de geboorte is aangifte gedaan op 17‑07‑1862 door Anthonie van Zijst, oud 40 jaar, van beroep arbeider, wonende te Baarn, in tegenwoordigheid van: Willem Nicolaas ....., oud 38 jaar, van beroep ..... en Jan Boering, oud 51 jaar, van beroep veldwachter, beide wonende te Baarn, overleden 00‑00‑1907 te Dusseldorf (Duitsland). Ca. 1903 kreeg hij werk als sierstucadoor aan een kerk in Dusseldorf (Duitsland). Hij vertrok met zijn gezin naar Duitsland. Tijdens zijn werkzaamheden aan de kerk is hij van de steiger gevallen en verongelukt. Een paar jaar later (ca. 1915/1916) is zijn vrouw Ann Bunn, met de kinderen teruggekeerd naar Baarn.
Zoon van Anthonie van ZIJST en Gijsbertje BAST. 
Ondertrouwd op zondag 16 april 1893 te Baarn.
G
ehuwd op 30 jarige leeftijd op vrijdag 28 april 1893 te Baarn (getuige(n): Nicolaas van Zijst, oud 34 jaar, van beroep metselaar, wonende te Baarn, broer van de bruidegom, Johannes van Zijst, oud 40 jaar, van beroep stalhouderknecht, wonende te Baarn, broer van de bruidegom, Willem Heere, oud 52 jaar, van beroep veldwachter, wonende te Baarn en Arend Koops, oud 29 jaar, van beroep brievenbesteller, wonende te Baarn), met Ann BUNN, 31 jaar oud, geboren op dinsdag 17 december 1861 te Liverpool, Engeland, overleden op zaterdag 27 april 1946 te Baarn op 84 jarige leeftijd, begraven op dinsdag 30 april 1946 te Baarn, Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Wijkamplaan, dochter van Thomas BUNN en Mary BUNN.
Bij het huwelijk worden 5 kinderen gewettigd, 3 zonen en 2 dochters.

In de akte staat vermeld: "Ten opzichte van het verschil in den naam en voornaam van de bruid, hebben de getuigen onder eede verklaard dat Ann Bunn, Anna Bon en Enni Bon, dezelfde persoon is". Blijkbaar wist men op het gemeentehuis niet goed hoe de Engelse naam te schrijven.


Nadat haar ouders verongelukten woonde zij samen met haar broer in Liverpool waar zij werkte als kindermeisje bij een familie.
Toen de familie naar Nederland emigreerde werd Ann Bunn ontslagen.
Ann is toen als verstekeling per boot van Liverpool naar Nederland gekomen en toch in dienst gebleven bij de familie die een villa betrok op de hoek Javalaan/Oosterstraat in Baarn. Daar ontmoette zij Silvester van Zijst.

Uit dit huwelijk:
1. 
Julius van ZIJST (BUNN)
2. Gijsberta van ZIJST (BUNN)
3. Anthonie (Anton) van ZIJST (BUNN)
4. Tammi (Daniel) van ZIJST (BUNN)
5. Evertje (Eva) van ZIJST (BUNN)
6. Marij van ZIJST
7. Johanna van ZIJST
8. Marianna van ZIJST
9. Ennie (Ann) van ZIJST
10. Silvester van ZIJST
11. Nicolaas Pieter (Nico) van ZIJST

 

Op te vragen via: geamartijn@planet.nl
♥ Geboorteakte Silvester van Zijst (1862)
♥ Trouwakte Silvester van Zijst en Ann Bunn 

Last edited: September 03, 2013, 19:40

Go To Top