Perger Georg Carl Julius & Becker Verginie Georgette

Printversie

 
 

Perger Georg Carl Julius & Becker Verginie Georgette

Georg Carl Julius Perger komt voor in het parenteel: Perger

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Georg Carl Julius PERGER, van beroep fotograaf, geboren op donderdag 14 mei 1840 te Barmen (Pruissen), Duitsland, overleden op maandag 1 december 1924 om 07.00 uur te Den Haag op 84 jarige leeftijd. Van het overlijden is aangifte gedaan op 02-12-1924 door Gerardus Hoefnagel, oud 49 jaar, en Jan Timp, oud 57 jaar, boden, beide wonende alhier.
Zoon van Ludwig Stanis Lares Joseph Maria PERGER en Maria Catharina KREBS.
Gehuwd op 22 jarige leeftijd op woensdag 29 oktober 1862 te Den Haag (getuige(n): Ferdinand Johannes Becker, oud 24 jaar, van beroep tekenaar, broeder van de bruid, Willem Hendrik Stam, oud 32 jaar, van beroep houtgraver, Hermannus Johannes ...man, oud 26 jaar, van beroep grossier en Frederik Hendrik Kampman, oud 24 jaar, van beroep schilder, allen wonende te Den Haag) met Verginie Georgette BECKER, 28 jaar oud, zonder beroep, geboren op 08-08-1834 om 00.45 uur te Delft. Van de geboorte wordt aangifte gedaan op 09-08-1834 door Friedrich Ferdinand Adam Theodor Becker, oud 30 jaar, van beroep employee in de Hofhouding van zijne Koninklijke Hoogheid Prins der Nederlanden te 's Gravenhage in tegenwoordigheid van: Jacob Mirani, oud 62 jaar, gepensioneerd Luitenand van de Artillerie en Cornelis van den Dijkgraaf, oud 40 jaar, van beroep deurwaarde bij het Vredesgerecht, beide wonende te Delft, overleden op 05-01-1915 om 22.30 uur te Den Haag op 80 jarige leeftijd. Van het overlijden is aangifte gedaan op 07-01-1915 door: Gerardus Hoefnagel, oud 39 jaar en Jan Timp, oud 47 jaar, boden, wonende alhier, begraven te Den Haag. Begraven op de begraafplaats Oud Eik en Duinen. Wordt erkend bij het huwelijk van ouders op 16 03 1836 te Delft, dochter van Friederich Ferdinand Adam Theodor BECKER, van beroep employee bij de Hofhouding van zijne Koninklijke Hoogheid Prins der Nederlanden, en Barbe Petronella de RIJCKE, van beroep kleermaakster (dameskleding).

Georg Carl Julius Perger behoorde tot een van de eerste fotografen in Nederland, respectievelijk in Den Haag, tweede helft negentiende eeuw.
Medio 1862 heeft hij een fotoatelier in de Pastoorswaranda 152 te Den Haag. Waarschijnlijk woonde hij boven de zaak.
Hij fotografeerde onder de naam Julius Perger.

De stempel van Georg Carl Julius Perger (Fotograaf)

Julius Perger fotografeerde onder andere in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen.
Hieronder enkele foto's gemaakt door Julius Perger. De linker foto is het luchtspoor in Rotterdam in aanbouw.
Foto's Julius Perger gekregen van het Spoorwegmuseum.

 


 

Julius Perger fotografeert Maasbrug
DE EERSTE FOTO'S VAN VENLO
Het Limburgs Museum heeft onlangs bij een gespecialiseerde galerie in het westen van het land de hand weten te leggen op acht bijzondere foto's. Het zijn waarschijnlijk de eerste foto's ooit gemaakt in Venlo. De opnames tonen de bouw van de brug over de Maas. De werkzaamheden hiervoor startten in september 1864. Op 25 mei 1865 werd de brug in gebruik genomen. De opnames zijn van Julius Perger (1840-1924), een Duitse fotopionier die zich in Den Haag had gevestigd. De originele afdrukken zijn vanaf zaterdag 11 juni tot en met zondag 4 september aanstaande te zien in het Limburgs Museum. Vanwege hun lichtgevoeligheid worden ze geëxposeerd in een speciaal kabinet.        

Rouwadvertentie en bedankadvertentie na overlijden Verginie Georgette Becker

 

 

 

 

 

 

 

 

In Amsterdam - IJburg- heeft Georg Carl Julius Perger een straat naar hem vernoemd gekregen. IJburg is een nieuwe wijk mat straatnamen van regisseurs en fotograven en valt onder het stadsdeel Zeeburg. (Haveneiland Oost).

Georg Carl Julius Perger werkte in opdracht van de Spoorwegen. Hij fotografeerde vooral ingenieurswerken en spoorbruggen. Een aantal foto,s zijn in het bezit van het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Hieronder de flat, de straat en het naambordje in IJburg, gemaakt in januari 2008 door Pieter Cornelis Jacobus Perger een nazaat van Georg Carl Julius Perger.

   
 

Uit dit huwelijk:
1. Victor Hugo Julius PERGER (BECKER), geboren op vrijdag 27 juni 1862 om 20.00 uur te Den Haag. Van de geboorte is aangifte gedaan op 30-06-1862 door Johannes Francis Frederik Campbell, oud 27 jaar, van beroep verloskundige, wonende alhier, in tegenwoordigheid van: Jacobus Lamberus Wisserlaar, oud 29 jaar, van beroep metselaar en van W.Logcher, oud 46 jaar, van beroep koopman, beide wonende alhier.Victor Hugo Julius wordt erkend door Georg Carl Julius Perger en Verginie Georgette Becker bij het aangaan van hun huwelijk op 29 oktober 1862 te Den Haag.

2. Louis Hugo Julius PERGER 
3. Maria Barbara Virginie PERGER
4. Mathilda E... (Emma) PERGER
5. Mathilde Eugenie Emma PERGER
6. Louis Ferdinand George PERGER
7. Louis Ferdinand George PERGER
8. Ida Ferdinanda Georgette PERGER 
9. Martha Maria PERGER


Op te vragen via: geamartijn@planet.nl
♥ Geboorteakte Verginie Georgette Becker
♥ Trouwakte Georg Carl Julius Perger en Verginie Georgette Becker 
♥ Overlijdensakte Georg Carl Julius Perger en Verginie Georgette Becker 
♥ Geboorteakte Victor Hugo Julius Perger 

Last edited: May 21, 2013, 14:02

Go To Top