Info fam. Borcheld & Klasens

Harmans Borcheld en Geesje Klasens

--------------------------------------------------------------------------------------------
De familie Borcheld is afkomstig uit Bramsche-Osnabrück, in Duitsland. Na Duitsland hebben we de eerste van de familie Borcheld gevonden in Kolham, Slochteren.
Slochteren ligt in de provincie Groningen en heden ten dagen bekend om de oliewinning.
Johan Rudolf Borcheld, geboren op 4 maart in Bramsche-Osnabrück, wonende in Kolham, Slochteren en was kleermaker van beroep.

 ≈≈≈≈≈≈≈


De familie Klasens is afkomstig uit Drenthe en was werkzaam in het veengebied, onder andere in de Boermastreek. De veenarbeiders woonden in veenkoloniën.
De familie Klasens mag beschouwd worden als een van de stichters van Exloërveen. Lambert Klasens en zijn vrouw Aaltien Timmerman kregen op Exloërveen in 1828 hun eerste kind. Voor zover bekend is dit het eerste kindje dat op Exloërveen geboren werd. Een tak van de familie Klasens (Hendrik Klasens) is net zoals vele andere Drenten in de crisisjaren 1920 - 1945 naar Limburg vertrokken om daar in de kolenmijnen hun brood te verdienen.

De familie Klasens was van oudsher Nederlands Hervormd, diegene die naar Limburg zijn vertrokken zijn later over gegaan naar het Katholicisme.

Samen met Marcel Klasens uit Heerlen hebben wij veel gegevens, foto, s enz. verzamelt van de familie Klasens. Mijn oma van moeders kant is Geesje Klasens en is een zus van Hendrik Klasens. Hendrik is de opa van Marcel.

Gea Martijn
Wijk aan Zeeërweg 184
1972 NW IJmuiden
E-mail: geamartijn@planet.nl